افزایش خطرپذیری زلزله به دلیل بالا بودن خطر و آسیبپذیری زیاد ساختمانها در کشور، در کنار رشد جمعیت و گسترش سریع و بیرویه شهرها، تلاشی جدی برای کاهش و کنترل خطرپذیری زلزله را میطلبد. در این راستا، تبادل اطلاعات علمی دانشمندان جهان و همکاری تصمیمگیرندگان و مردم در کاربرد نتایج تحقیقات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به منظور دستیابی به این اهداف و گسترش زمینههای همکاری در کشور و منطقه، پژوهشگاه بینالمللی
زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، پس از برگزاری موفقیتآمیز سه دوره کنفرانس در سالهای ۱۳۷۰، ۱۳۷۴ و ۱۳۷۸ چهارمین کنفرانس بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله (SEE4) را در ایران برگزار مینماید. هدف ویژه این کنفرانس، گردآوری محققین و مهندسین از سراسر جهان به منظور بحث و تبادل نظر راجع به موضوعات مختلف زلزلهشناسی و مهندسی زلزله شامل جدیترین پیشرفتها در زمینه لرزهزمینساخت، زلزلهشناسی، مهندسی خاک و پی، مهندسی سازه، برنامهریزی شهری و منطقهای، آثار سیاسی- اقتصادی، اطلاعات عمومی و مدیریت بحران
میباشد.
متعاقب فراخوان مقالات، از ۴۹۴ خلاصه مقاله دریافتی از ۳۴ کشور جهان ۳۲۴ مورد پذیرفته شد. در نهایت، ۲۴۱ مقاله کامل برای انتشار در مجموعه مقالات کنفرانس ملحوظ گردید. از این مجموع، ۱۴۹ مقاله به زبان انگلیسی و ۹۲ مقاله به زبان فارسی میباشد.
فرصت را مغتنم شمرده و از سخنرانان برجسته، ارائه کنندگان مقالات کلیدی و مقالات برتر به جهت نقش ارزشمندشان در ارتقاء سطح کیفی کنفرانس و همچنین از کلیه اعضای هیأت علمی پژوهشگاه، مشاورین پژوهشی و حمایتکنندگان که در برنامهریزی موفق چهارمین کنفرانس سهیم بودهاند، صمیمانه سپاسگزاریم.
