بررسی دینامیکی میز لرزان ۶ مولفه ای پژوهشگاه/بهزادی وحید

امروزه میزهای لرزان کاربردهای گسترده ای جهت شبیه سازی انواع ارتعاشات لرزه ای و مکانیکی پیدا کرده است. آزمایش تجربی سیستمهای سازه ای درعلوم مهندسی مانند: ارزیابی لرزه ای انواع سیستمهای ساختمانی، مطالعه اثرات ارتعاشات ترافیکی، شبیه سازی بارهای دینامیکی صنایع هوا – فضا و ارزیابی عملکرد و آزمایش دوام اجزای مختلف صنعت خودروسازی از جمله موارد کاربرد میز های لرزان محسوب می شود. نمونه های متعددی از میز های لرزان با ابعاد و مشخصات مختلف در امریکا و ژاپن ساخته شده است. در ایران نیز میز لرزان با ابعاد ۴*۴ متر در سال ۱۳۸۱ در دانشگاه شریف راه اندازی شده است .
با توجه به نیاز روزافزون به مطالعات آزمایشگاهی در زمینه مهندسی زلزله و پاسخ دینامیکی سازه‌ها، تأسیس آزمایشگاه میز‌لرزان از سال ۱۳۷۷ در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله(پژوهشگاه) قوت گرفت. بر این اساس، مطالعات اولیه مربوط به مشخصات میز لرزان و قابلیتهای مورد نظر به عمل آمد. با توجه به امکانات موجود و مشخصات فنی موردنیاز، تجهیزات میز لرزان شامل جکهای هیدرولیکی (Actuators)، سیستم تغذیه هیدرولیکی (Hydraulic Power Supply)، سیستم کنترل هیدرولیکی (DCS 2000) و دیگر لوازم موردنیاز در ساال ۱۳۸۱ تهیه گردید. عرشه میز به ابعاد ۶*۶ متر بوده و عملیات ساخت آن در دست اقدام است. این میز قابلیت انجام آزمایشهای دینامیکی را برای انواع مدلهای سازه‌ای تا حداکثر وزن معادل ۶۰ تن دارا می‌باشد. تجهیزات پیشرفته این میز قابلیت شبیه‌سای ارتعاشات مختلف از جمله حرکات لرزه‌ای زمین را به صورت شش مؤلفه‌ای به کمک ۴ جک افقی و ۴ جک عمودی فراهم می‌سازد. نمای کلی این میز و تجهیزات مربوطه در شکل زیر نشان داده شده است. این میز در نوع خود بزرگترین میز لرزان در منطقه خاورمیانه محسوب می‌شود که برای ارزیابی تجربی و مطالعه ایمنی عملکرد اجزای بزرگ و زیر مجموعه آنها تحت اثر ارتعاشات مختلف نظیر زلزله طراحی شده است. از آنجائیکه عملکرد مطلوب سازه‌های ساختمانی و تاسیسات زیربنایی کشور در مناطق لرزه‌ خیز به یکی از موضوعات مهم در سالهای اخیر تبدیل شده است، لذا برای مطالعه و ارزیابی تجربی اینگونه ساختمانها و تاسیسات اعم از بنایی، بتنی، فولادی، صنعتی و غیره، راه اندازی میز لرزان چند مؤلفه‌ای به عنوان یک سیستم آزمایشگاهی مجهز و پیشرفته بیش از پیش ضروری می باشد.
در این پایان نامه سعی شده میزلرزان پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله به کمک مدلسازی های رایانه ای مورد تحلیل و بررسی دینامیکی قرار گیرد .
این پایان نامه شامل ۷ فصل می باشد که در ۳ فصل اول به بررسی مشخصات میزهای لرزان دنیا و میز مورد مطالعه پرداخته شده و دیدی کلی نسبت به اجزای اصلی میزهای لرزان و درجات آزادی عملکردی آنها داده شده است .
در فصل چهارم و پنجم به آنالیز مودال میز لرزان خالی و همچنین در حالتی که میزلرزان در حال اندرکنش با سازه ها می باشد مورد بررسی قرار گرفنه که نتایج نشان داد که میزان خطای میزلرزان در حالتی که سازه ۲ طبقه روی آن قرار کرفته بیشتر است زمانی است که سازه ۶ طبقه روی آن قرار می گیرد و همچنین نشان داده شد که میزخالی دارای فرکانسی حدود ۱۰۰ می باشد که از اثرات تداخل فرکانسی میز با سازه ها جلوگیری می شود .
در فصل ششم به بررسی آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی میزلرزان به همراه سازه های ۲، ۴ و ۶ طبقه پرداخته شده است که در نهایت پس از تحلیلها نیروی جکهای میزلرزان و میزان جابجایی میز و همچنین میزان شتاب مطلق میزلرزان محاسبه می شود که نتایج در بعضی از سازه ها مناسب و در بعضی دیگر نیاز به اتخاذ راهکارهایی مناسب جهت حل مشکل می باشد شایان ذکر است جابجاییها در اکثر موارد ارضا کننده شرایط نیست و نیاز به مقیاس کردن زلزله ورودی می باشد . در فصل ۷ نیز نتایج بدست آمده از آنالیز مودال و آنالیز دینامیکی تاریخچه زمانی ارائه گردیده است .
جا دارد ذکر شود که این پایان نامه در کلیه فصوص از اثرات اندرکنش جکها با میزلرزان صرفنظر شده است .و همچنین به بررسی رفتاردینامیکی میزلرزان با اندرکنش سازه ای مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و مدلهای دیگر از قبیل مدلهای ترافیکی و یا قطعات مکانیکی و پلها نیاز به بررسیهای بیشتری دارد که خود هریک می تواند موضوع پایان نامه مستقلی باشد .

بازدیدکنندگان امروز
0
صفحات بازدید شده امروز
0
بازدیدکنندگان در ماه
0
صفحات بازدید شده در ماه
0

مختصري از چيستى و اهداف بيانيه صيانت از داده ها:

اطلاعات شخصى هر فرد، بخشى از حریم خصوصى وى محسوب میشود. حفاظت بيشتر از حقوق شخصى افراد، نه تنها موجب حفظ امنيت كاربران شده، بلكه باعث اعتماد بيشتر و مشاركت آنها در فعاليت هاى جارى میگردد. هدف از این بيانيه، آگاه ساختن شما درباره نوع و نحوه استفاده از اطلاعاتى است كه در هنگام بازدید از سایت، از جانب شما دریافت خواهد شد.

 برخى موارد قانونى در رابطه با حریم خصوصى و صيانت از داده:

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر اساس ماده 7 تصویب نامه شماره 1127128 شوراي عالی اداري مورخ 1395/12/28 خود را ملزم به رعایت حریم خصوصی همه افراد و كاربران وبگاه دانسته و از كاربران آن دسته از اطلاعات را كه فقط به منظور ارائه خدمات كفایت میكند، دریافت كرده و از انتشار آن یا در اختيار قرار دادن آن به دیگران خودداري مینماید.

 اهداف از گرفتن برخی اطلاعات

اطلاعات جمع آوري شده از بازدیدكنندگان، صرفا براي بهبود كيفيت خدمات و محتواي سایت مورد استفاده قرار میگيرند و هيچ بخشی از اطلاعات شخصی شما را بدون اطلاع و اجازه ي قبلی، با فرد یا موسسه دیگري در ميان نخواهيم گذاشت. ثبت نشانی IP شما به ما كمک میكند تا در تشخيص و رفع مشكلات مربوط به سرویس دهنده و كنترل بهتر آن اقدام كنيم.

نوع اطلاعاتی كه از كاربران جمع آوري میشود

  • اطلاعلات هویتى: نام، نام خانوادگى (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تماس: شماره تلفن همراه، آدرس، ایميل (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تجهيزات سخت افزارى مانند مشخصات رایانه و تجهيزات مرتبط (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)
  • اطلاعات نرم افزارى مانند سيستم عامل، آدرس IP، نوع مرورگر، زمان دسترسى و آدرس وبسایت هاي ارجاع دهنده (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)

 

 چگونگی استفاده از داده هاي جمع آوري شده

  • ارسال ایمیل به كاربران به منظور اطلاع رسانی و پيگيري در صورت نياز
  • ارائه خدمات فناوری و قانونی به دانشجویان، اعضاي هيات علمی و …. مانند درخواست داده های زلزله
  • بهبود كيفيت خدمات ارائه شده
  • اطلاعات دریافتی صرفاً در اختیار متولیان مربوط به درخواست کاربران قرار می‌گیردکه این متولیان مورد تائید سازمان می‌باشند
  • دریافت آمارهاي مختلف از كاربران و نحوه استفاده ي آنها از سایت و خدمات آن و ایجاد پایگاه داده هاي آماري مورد نياز

 

تدابير حفاظت از داده ها

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله حفاظت و حراست از اطلاعات شخصى شما را امرى بسيار جدى و مهم میداند. همچنين میتوانيد مطمئن باشيد كه از آن تنها بر اساس اصول مطرح شده در این بيانيه استفاده میشود. این سازمان از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته جهت جلوگیری از نفوذ نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کند.

 در هرحال تعهدات و مسئولیت های ما محدود  به توانایى ها و امکانات ما بوده و ما در قبال اقدامات مجرمانه و یا حوادث و رویدادهاى غيرمترقبه یا اتفاقاتى كه منتسب یا ناشى از اقدامات ما نباشد مسئوليت و یا تعهدى نخواهيم داشت.