ارزیابی رفتار دینامیکی سد های خاکی با پریود های مختلف تحت اثر زلزله های حوزه دور وحوزه نزدیک/هنردوست حمید

سدهای خاکی سازه های راهبردی و پر اهمیتی هستند . این سازه ها دارای نقش هایی از جمله تامین آب ، برق و جلوگیری از سیلاب ها می باشند؛ بنابراین نگهداری و اطمینان از صحت عملکرد و پایداری آنها برای مداومت در ایفای این نقش ها حائز اهمیت است، علاوه براین مخاطرات ناشی از ویرانی آنها نیز عواقب فاجعه باری خواهد داشت.
بسیاری از نقاط مناسب برای احداث سدها، در مناطق لرزه خیز قرار گرفته اند؛ بنابر این در معرض آسيب ناشي از وقوع زلزله‌هاي بزرگ می باشند. از سوی دیگر، در سال‌هاي اخير با بهبود وضعیت کمی و کیفی ایستگاه های ثبت زلزله و وقوع زلزله های جدید ثبت شده در حوزه های دور و نزدیک، نتایج روشنگر و گرانبهایی در حوزه شناخت خصوصيات و آثار زلزله هاي حوزه نزديك بر روي سازه ها بدست آمده است اما تا کنون مطالعات کامل و جامعي در مورد اثرات زلزله هاي حوزه نزديک خصوصا بر روي سد هاي خاکي انجام نگرفته است. لذا ارزیابی اثر زلزله¬های حوزه نزديک و تاثير آن بر روي عملکرد سد‌ها از موضوعات مطرح در مهندسي عمران است.
با توجه به مطالب مذکور، در این پایاننامه سعی شده است رفتار سدهاي خاکي با پریود های مختلف در زلزله هاي حوزه نزديک و دور بررسی گردد. در بين اثرات و تفاوت هاي موجود در خصوصیات ذاتی زلزله هاي حوزه نزديک با توجه به نقش برجسته ی دو ویژگی جهت پذيري پيش رونده و تغيير شکل ماندگار، اثرات این دو ویژگی به طور خاص مورد مطالعه قرار گرفته است. لذا رفتار ديناميكي سدهای مورد مطالعه از جمله بزرگنمايي شتاب در ارتفاع، نحوه توزیع تغيير مكان ماندگار افقي در ارتفاع سد و نشست تاج سد در حالت تحریک با ۸۰ شتابنگاشت مختلف حوزه نزديك و حوزه دور ارزيابي شده است که در مجموع، ۳۲۰ تحلیل غیر خطی تاریخچه ی زمانی با روش هم پایه سازی به طیف طرح استاندارد ۲۸۰۰ و ۵۲ تحلیل تحلیل غیرخطی تاریخچه ی زمانی با روش هم پایه سازی به شدت آریاس انجام پذیرفته است. نتايج اکتسابی بیانگر آن است که سدهای بلند در برابر نگاشت هاي حوزه نزديك و سد های کوتاه در برابر نگاشت هاي حوزه دور داراي پاسخ های بحراني تري مي باشند.

بازدیدکنندگان امروز
0
صفحات بازدید شده امروز
0
بازدیدکنندگان در ماه
0
صفحات بازدید شده در ماه
0