ارائه یک سیستم ترکیبی به منظورعملکرد دو سطحی قاب های فولادی/علیرضایی مهدی

یکی از روش‌های کاهش پاسخ یک سازه تحت بارهای لرزه‌ای، استفاده از المان‌های جذب کننده انرژی است. بطور کلی، در طراحی هر سازه‌ای بایستی دو شرط کلی اقناع شود. اول آنکه تحت زلزله‌های با قدرت کم و متوسط، سازه دارای مقاومت و سختی کافی جهت کنترل جابجایی طبقات، بدون هرگونه آسیب را داشته باشد. دوم، تحت زلزله‌های شدید، سازه بایستی دارای شکل‌پذیری مناسبی، جهت پیشگیری از خرابی باشد. برای رسیدن به این هدف، صدمات سازه‌ای و غیر سازه‌ای مورد پذیرش قرار می‌گیرند. در این مطالعه، عملکرد یک پیکربندی ابتکاری از مهاربندهای واگرا و زانویی که در این مطالعه (EKB‎) نامیده می‌شود برای مهاربندی جانبی قاب‌های فولادی ارائه و مورد بحث قرار گرفت. برای این منظور جزئیات و مفاهیم طراحی این قاب ترکیبی ارائه شد. سیستم EKB‎ از چهار جزء سازه‌ای شامل، المان زانویی، المان مهاربند قطری، المان تیر پیوند و ستون‌ها تشکیل شده است. المان زانویی و تیر پیوند نقش فیوزهای سازه‌ای را در این سیستم بر عهده دارند که به ترتیب تحت زلزله‌های متوسط و قوی انرژی ورودی را توسط جاری شدن خود در برش یا خمش تلف می‌کنند. از سویی دیگر المان مهاربند قطری در ناحیه ارتجاعی بوده و سختی سیستم را تامین می‌نماید. در صورتی که المان زانویی جاری شود، قابل تعویض می‌باشد. در زلزله‌های شدید هر دو فیوز در اتلاف انرژی مشارکت می‌کنند. دو نمونه با مقیاس یک به دو از پیکربندی پیشنهادی ساخته شد و توسط پروتکل بارگذاری SAC‎ و همچنین یک پروتکل بارگذاری ابتکاری مورد آزمایش تجربی قرار گرفتند. جزئیات نمونه‌های آزمایشگاهی و بیشتر نتایج بدست آمده همچون سختی، مقاومت جانبی، انرژی تلف شده تجمعی و سایر پارامترهای لرزه‌ای مهم سیستم EKB‎ مورد بررسی و شرح داده شد. نتایج آزمایشگاهی نشان می‌دهند که میزان انرژی تلف شده تجمعی و مقاومت جانبی سیستم بهبود یافته است. مدلسازی کوچک مقیاس سیستم EKB‎ با استفاده از نرم‌افزار ANSYS‎ و روش المان محدود توسط تحلیل چرخه‌ای با هدف بررسی و ارزیابی رفتار لرزه‌ای این سیستم و مقایسه آن با سایر سیستم‌های متعارف مهاربندی فولادی انجام شد. همچنین نمونه‌های تحت بارگذاری استاتیکی غیرخطی قرار گرفتند. مطالعات عددی برای نمونه‌های کوچک مقیاس نشان داد، سختی و مقاومت سیستم در مقایسه با سایر سیستم‌های مهاربندی بهبود یافته است. همچنین با استفاده از تحلیل‌های تاریخچه زمانی غیرخطی فزاینده (IDA‎) ارزیابی ظرفیت لرزه‌ای سیستم EKB‎ با استفاده از نرم‌افزار OpenSEES‎ انجام شد. برای این منظور مدل‌های سازه‌ای ‎8‎ ،4‎ و ‎12‎ طبقه با کاربری مسکونی شامل قاب‌های CBF‎ ، EBF‎ ، KBF‎ و EKB‎ ساخته و با استفاده از تحلیل‌های IDA‎ عملکرد لرزه‌ای آنها با استفاده از روش‌های احتمالاتی بر اساس عملکرد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ارزیابی لرزه‌ای این سیستم‌ها توسط ضوابط ارائه شده در FEMA350‎ مورد بررسی قرار گرفت.

بازدیدکنندگان امروز
0
صفحات بازدید شده امروز
0
بازدیدکنندگان در ماه
0
صفحات بازدید شده در ماه
0

مختصري از چيستى و اهداف بيانيه صيانت از داده ها:

اطلاعات شخصى هر فرد، بخشى از حریم خصوصى وى محسوب میشود. حفاظت بيشتر از حقوق شخصى افراد، نه تنها موجب حفظ امنيت كاربران شده، بلكه باعث اعتماد بيشتر و مشاركت آنها در فعاليت هاى جارى میگردد. هدف از این بيانيه، آگاه ساختن شما درباره نوع و نحوه استفاده از اطلاعاتى است كه در هنگام بازدید از سایت، از جانب شما دریافت خواهد شد.

 برخى موارد قانونى در رابطه با حریم خصوصى و صيانت از داده:

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر اساس ماده 7 تصویب نامه شماره 1127128 شوراي عالی اداري مورخ 1395/12/28 خود را ملزم به رعایت حریم خصوصی همه افراد و كاربران وبگاه دانسته و از كاربران آن دسته از اطلاعات را كه فقط به منظور ارائه خدمات كفایت میكند، دریافت كرده و از انتشار آن یا در اختيار قرار دادن آن به دیگران خودداري مینماید.

 اهداف از گرفتن برخی اطلاعات

اطلاعات جمع آوري شده از بازدیدكنندگان، صرفا براي بهبود كيفيت خدمات و محتواي سایت مورد استفاده قرار میگيرند و هيچ بخشی از اطلاعات شخصی شما را بدون اطلاع و اجازه ي قبلی، با فرد یا موسسه دیگري در ميان نخواهيم گذاشت. ثبت نشانی IP شما به ما كمک میكند تا در تشخيص و رفع مشكلات مربوط به سرویس دهنده و كنترل بهتر آن اقدام كنيم.

نوع اطلاعاتی كه از كاربران جمع آوري میشود

  • اطلاعلات هویتى: نام، نام خانوادگى (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تماس: شماره تلفن همراه، آدرس، ایميل (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تجهيزات سخت افزارى مانند مشخصات رایانه و تجهيزات مرتبط (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)
  • اطلاعات نرم افزارى مانند سيستم عامل، آدرس IP، نوع مرورگر، زمان دسترسى و آدرس وبسایت هاي ارجاع دهنده (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)

 

 چگونگی استفاده از داده هاي جمع آوري شده

  • ارسال ایمیل به كاربران به منظور اطلاع رسانی و پيگيري در صورت نياز
  • ارائه خدمات فناوری و قانونی به دانشجویان، اعضاي هيات علمی و …. مانند درخواست داده های زلزله
  • بهبود كيفيت خدمات ارائه شده
  • اطلاعات دریافتی صرفاً در اختیار متولیان مربوط به درخواست کاربران قرار می‌گیردکه این متولیان مورد تائید سازمان می‌باشند
  • دریافت آمارهاي مختلف از كاربران و نحوه استفاده ي آنها از سایت و خدمات آن و ایجاد پایگاه داده هاي آماري مورد نياز

 

تدابير حفاظت از داده ها

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله حفاظت و حراست از اطلاعات شخصى شما را امرى بسيار جدى و مهم میداند. همچنين میتوانيد مطمئن باشيد كه از آن تنها بر اساس اصول مطرح شده در این بيانيه استفاده میشود. این سازمان از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته جهت جلوگیری از نفوذ نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کند.

 در هرحال تعهدات و مسئولیت های ما محدود  به توانایى ها و امکانات ما بوده و ما در قبال اقدامات مجرمانه و یا حوادث و رویدادهاى غيرمترقبه یا اتفاقاتى كه منتسب یا ناشى از اقدامات ما نباشد مسئوليت و یا تعهدى نخواهيم داشت.