تعیین مشخصات دینامیکی سد مارون با استفاده از تحلیل عددی و مقایسه آن با نتایج آزمایشات ارتعاش محیطی/سید رزاقی مهران

در خلال سالهای گذشته سدهای خاکی مختلفی تحت اثر زلزله قرارگرفته اند و برخی از آنها دچار خسارات جزئی و یا کلی شده اند. لذا توجه پژوهشگران در نقاط مختلف جهان به بررسی رفتار لرزهای سدهای خاکی و سنگریزه­ای معطوف شده است. بطور کلی جهت بررسی رفتار لرزه ای سدهای خاکی(یا سنگریزه ای) چهارروش موجود است: استفاده از نگاشتهای ثبت شده از پاسخ های سدهای خاکی به زلزله‌های واقعی، انجام آزمایشات ارتعاشی درجا(ارتعاشات محیطی وارتعاشات اجباری)، روشهای آزمایشگاهی برروی مدلهائی کوچک مقیاس (میز لرزان و سانتریفوژ) وروشهای تحلیل عددی. بررسی رفتار سدهای خاکی با استفاده از زلزله‌های واقعی از یک سو نیازمند وجود یک سیستم ابزارگزای دقیق برروی بدنه سدهای خاکی می باشد و از سوی دیگر احتیاج به وقوع یک زمین‌لرزه در منطقه احداث سد دارد، لذ این روش بسیار دشوار و گاهی دست نیافتنی می نماید. روشهای عددی تحلیل دینامیکی سدهای خاکی نیز به نوبه خود دارای محدودیتهایی می باشند که عمدتاً مربوط به عدم تطابق کامل با خصوصیات واقعی سد می باشد. این عدم همخوانی که عمدتاً به سه دسته کل مشخصات مصالح، شرایط مرزی و تکیه گاهی و شرایط هندسی تقسیم می شوند، نتایج خروجی تحلیلهای دینامیکی گوناگون اعم از مودال، گذراف تاریخچه زمانی و… ر تا حد زیادی تحت تأثیر قرار می دهند. در این میان می توان آزمایشات ارتعاشی درجا را به عنوان معیار مناسبی جهت تعیین مشخصات دینامیکی اولیهFi و Ci و øi سدهای خاکی( ونیز سایر انواع سازه‌های مهم) به شمار آورد. همچنین از این روشها می توان جهت کنترل صحت تحلیلهای عددی و نیز کالیبراسیون مدلهای تحلیلی(نظیر مدلهای F.E.M ) استفاده نمود. کشور ایران در منطقه ای از جهان با لرزه خیزی زیاد واقع شده است و بسیاری از مناطق این کشور دارای خطر نسبی لرزه ای بسیار زیاد می باشند. روند رو به رشد ساخت واحداث سدها خاکی در ایران سبب شده تا بررسی مشخصات دینامیکی و رفتار لرزه ای اینگونه سدها در این کشور از اهمیت بسزائی برخوردار گردد. براین اساس آزمایشات ارتعاشی در جا، بر روی دو سد خاکی بزرگ(مارون و مسجد سلیمان) توسط پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله صورت گرفته است و نگاشتهای ثبت شده مورد تحلیل و پردازش قرارگرفته اند.
در این پایان‌نامه مدلهای دو بعدی و سه بعدی( F.E. ) سد مارون با استفاده از نرم افزار ANSYS مورد تحلیل مودال قرارمی گیرند و ضمن بررسی حسسایت خروجی نتایج تحلیل مودال به هریک از عوامل سه گانه مشخصات مصالح، شرایط هندسی وشرایط مرزی سعی در کالیبره نمودن مدل تحلیلی با نتایج آزمایشات ارتعاش محیطی شده است. شایان ذکر است نتایج آزمایشات ارتعاش محیطی توسط آقای مهندس محمد داودی و در قالب پایان‌نامه دکترای ایشان مورد تحلیل و پردازش قرارگرفته اند.

بازدیدکنندگان امروز
0
صفحات بازدید شده امروز
0
بازدیدکنندگان در ماه
0
صفحات بازدید شده در ماه
0

مختصري از چيستى و اهداف بيانيه صيانت از داده ها:

اطلاعات شخصى هر فرد، بخشى از حریم خصوصى وى محسوب میشود. حفاظت بيشتر از حقوق شخصى افراد، نه تنها موجب حفظ امنيت كاربران شده، بلكه باعث اعتماد بيشتر و مشاركت آنها در فعاليت هاى جارى میگردد. هدف از این بيانيه، آگاه ساختن شما درباره نوع و نحوه استفاده از اطلاعاتى است كه در هنگام بازدید از سایت، از جانب شما دریافت خواهد شد.

 برخى موارد قانونى در رابطه با حریم خصوصى و صيانت از داده:

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر اساس ماده 7 تصویب نامه شماره 1127128 شوراي عالی اداري مورخ 1395/12/28 خود را ملزم به رعایت حریم خصوصی همه افراد و كاربران وبگاه دانسته و از كاربران آن دسته از اطلاعات را كه فقط به منظور ارائه خدمات كفایت میكند، دریافت كرده و از انتشار آن یا در اختيار قرار دادن آن به دیگران خودداري مینماید.

 اهداف از گرفتن برخی اطلاعات

اطلاعات جمع آوري شده از بازدیدكنندگان، صرفا براي بهبود كيفيت خدمات و محتواي سایت مورد استفاده قرار میگيرند و هيچ بخشی از اطلاعات شخصی شما را بدون اطلاع و اجازه ي قبلی، با فرد یا موسسه دیگري در ميان نخواهيم گذاشت. ثبت نشانی IP شما به ما كمک میكند تا در تشخيص و رفع مشكلات مربوط به سرویس دهنده و كنترل بهتر آن اقدام كنيم.

نوع اطلاعاتی كه از كاربران جمع آوري میشود

  • اطلاعلات هویتى: نام، نام خانوادگى (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تماس: شماره تلفن همراه، آدرس، ایميل (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تجهيزات سخت افزارى مانند مشخصات رایانه و تجهيزات مرتبط (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)
  • اطلاعات نرم افزارى مانند سيستم عامل، آدرس IP، نوع مرورگر، زمان دسترسى و آدرس وبسایت هاي ارجاع دهنده (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)

 

 چگونگی استفاده از داده هاي جمع آوري شده

  • ارسال ایمیل به كاربران به منظور اطلاع رسانی و پيگيري در صورت نياز
  • ارائه خدمات فناوری و قانونی به دانشجویان، اعضاي هيات علمی و …. مانند درخواست داده های زلزله
  • بهبود كيفيت خدمات ارائه شده
  • اطلاعات دریافتی صرفاً در اختیار متولیان مربوط به درخواست کاربران قرار می‌گیردکه این متولیان مورد تائید سازمان می‌باشند
  • دریافت آمارهاي مختلف از كاربران و نحوه استفاده ي آنها از سایت و خدمات آن و ایجاد پایگاه داده هاي آماري مورد نياز

 

تدابير حفاظت از داده ها

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله حفاظت و حراست از اطلاعات شخصى شما را امرى بسيار جدى و مهم میداند. همچنين میتوانيد مطمئن باشيد كه از آن تنها بر اساس اصول مطرح شده در این بيانيه استفاده میشود. این سازمان از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته جهت جلوگیری از نفوذ نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کند.

 در هرحال تعهدات و مسئولیت های ما محدود  به توانایى ها و امکانات ما بوده و ما در قبال اقدامات مجرمانه و یا حوادث و رویدادهاى غيرمترقبه یا اتفاقاتى كه منتسب یا ناشى از اقدامات ما نباشد مسئوليت و یا تعهدى نخواهيم داشت.