شناسایی پارامترهای مدی ساختمان های مجهز به دستگاه های شتابنگار با فرض رفتار خطی و میرایی نامتناسب برای آنها با لحاظ کردن اثرات مولفه‌های مختلف زلزله/مسعود محمودآبادی

توجه به محدودیتهای موجود در انجام آزمایشات دینامیکی و با عنایت به این موضوع که وقوع زلزله‌های متوسط و شدید در حقیقت آزمایش دینامیکی واقعی طیف وسیعی از سازه‌هایی محسوب می گردند که تحت تأثیر آن زلزله قرارگرفته اند, لذا امروزه توجه خاصی به تجهیز ساختمانها و دیگر مستحدثات مهم بشری در مناطق زلزله خیز به دستگاههای ثبت شتاب گردیده است بطوریکه در ایالات متحده امریکا در پهنه‌های لرزه ای ۳ و ۴, کلیه ساختمانهای بالای ۶ طبقه که سطح زیربنای هر طبقه آن بالغ بر۶۰۰۰۰ فوت مربع باشد و نیز کلیه ساختمانهای بالای ۱۰ طبقه باید حداقل در آنها ۳ دستگاه شتابنگار نصب گردد. در ایران نیز ساختمانها و سدهای مهم کشور به دستگاههای ثبت شتاب مجهز گردیده اند که در زلزله ۸ خرداد بلده بسیاری از این دستگاهها بکار افتادند و رکوردهای ساختمانهای مزبور را ثبت نمودند. با عنایت به این نیاز, در این پایان‌نامه سعی شده است روشی ارائه گردد که با استفاده از آن بتوان بطور سیستماتیک پارامترهای مدی سازه‌ها را با فرض رفتار خطی برای آنها با استفاده از شتابنگاشتهای ثبت شده در آنها شناسایی نمود.
در این پایان‌نامه, از میان روشهای موجود شناسایی سیستم, روش شناسایی پارامترهای مدی سازه‌های دو بعدی با رفتار خطی و با فرض میرایی متناسب در حوزه فرکانس که توسط مک وری ابداع گردیده بود جهت شروع کار انتخاب گردید و برای سازه‌های سه بعدی که تحت تأثیر زلزله ۶ مولفه ای قرارگرفته اند و رفتار خطی با میرایی نامتناسب دارند بسط داده شد. روش شناسایی مذکور قادر است در حالت چند ورودی- یک خروجی کار کند و حداکثر مولفه‌های ورودی زلزله که شامل ۶ مولفه می باشد را می تواند در امر شناسایی پارامترهای مدی دخالت دهد. جهت ارزیابی روش, ابتدا پاسخ یک مدل دو درجه آزاد با میرایی نامتناسب که توسط یک زلزله تک مولفه ای تحریک شده بود بکار گرفته شد تا روش مزبور در حالت خاص یک ورودی- یک خروجی مورد ارزیابی قرارگیرد. در این مورد, ابتدا فرض گردید که شتاب شبیه سازی شده در یک جهت خاص از مدل تنها ناشی از مولفه شتاب زلزله در همان جهت شبیه سازی شده(اندازه گیری شده) از مدل است و ب این فرض پارامترهای مدی شامل فرکانسها, ضرایب میرایی و ضرایب مشارکت مدی مدل شناسایی گردید. آنگاه سایر مولفه‌های زلزله بتدریج در امر شناسایی پارامترهای مدی دخالت داده شد و پارامترهای مدی مجدداً شناسایی گردید. این شیوه تا بدانجا تکرارگردید تا تمامی ۶ مولفه زلزله در امر شناسایی پارامترهای مدی وارد گردید. نتایج شناسایی ها نشان داد که دخالت دادن اثرات مولفه‌های مختلف زلزله می تواند تأثیر بسزایی خصوصاً در شناسایی دقیقتر میرایی و نیز ضرایب مشارکت مدی داشته باشد و همچنین میزان خطای همپایه شده که معیاری از میزان سازگاری بین مدل فرضی و سیستم واقعی است با دخالت دادن اثرات مولفه‌های مختلف زلزله کاهش قابل توجه ای می یابد. علاوه بر این نشان داده شد که وارد کردن اثرات میرایی نامتناسب درامر شناسایی, می تواند دقت شناسایی پارامترهای مدی را افزایش داده و نیز میزان خطای همپایه شده را کاهش دهد. بعد از بررسی مدلهای عددی مذکور, رکوردهای پاسخ لرزه ای یک ساختمان ده طبقه بتنی متقارن در جریان زلزله نورث ریج, مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت و نشان داده شد که وارد کردن اثر مولفه پیچشی زلزله نقش قابل توجه ای درشناسایی دقیقتر پارامتر میرایی دارد.
با توجه به ثبت پاسخ لرزه ای ساختمانهای مهم چندی در زلزله ۸ خرداد ۱۳۸۳ می توان روش شناسایی پارامترهای مدی مطرح گردیده در این پایان‌نامه را درمورد این ساختمانها نیز بکارگرفت و بدین ترتیب گامی عملی در جهت کالیبره کردن روابط آئین نامه ۲۸۰۰ ایران درمورد تعیین پریود اصلی ارتعاشی سازه‌های مختلف برداشت.

بازدیدکنندگان امروز
0
صفحات بازدید شده امروز
0
بازدیدکنندگان در ماه
0
صفحات بازدید شده در ماه
0

مختصري از چيستى و اهداف بيانيه صيانت از داده ها:

اطلاعات شخصى هر فرد، بخشى از حریم خصوصى وى محسوب میشود. حفاظت بيشتر از حقوق شخصى افراد، نه تنها موجب حفظ امنيت كاربران شده، بلكه باعث اعتماد بيشتر و مشاركت آنها در فعاليت هاى جارى میگردد. هدف از این بيانيه، آگاه ساختن شما درباره نوع و نحوه استفاده از اطلاعاتى است كه در هنگام بازدید از سایت، از جانب شما دریافت خواهد شد.

 برخى موارد قانونى در رابطه با حریم خصوصى و صيانت از داده:

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر اساس ماده 7 تصویب نامه شماره 1127128 شوراي عالی اداري مورخ 1395/12/28 خود را ملزم به رعایت حریم خصوصی همه افراد و كاربران وبگاه دانسته و از كاربران آن دسته از اطلاعات را كه فقط به منظور ارائه خدمات كفایت میكند، دریافت كرده و از انتشار آن یا در اختيار قرار دادن آن به دیگران خودداري مینماید.

 اهداف از گرفتن برخی اطلاعات

اطلاعات جمع آوري شده از بازدیدكنندگان، صرفا براي بهبود كيفيت خدمات و محتواي سایت مورد استفاده قرار میگيرند و هيچ بخشی از اطلاعات شخصی شما را بدون اطلاع و اجازه ي قبلی، با فرد یا موسسه دیگري در ميان نخواهيم گذاشت. ثبت نشانی IP شما به ما كمک میكند تا در تشخيص و رفع مشكلات مربوط به سرویس دهنده و كنترل بهتر آن اقدام كنيم.

نوع اطلاعاتی كه از كاربران جمع آوري میشود

  • اطلاعلات هویتى: نام، نام خانوادگى (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تماس: شماره تلفن همراه، آدرس، ایميل (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تجهيزات سخت افزارى مانند مشخصات رایانه و تجهيزات مرتبط (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)
  • اطلاعات نرم افزارى مانند سيستم عامل، آدرس IP، نوع مرورگر، زمان دسترسى و آدرس وبسایت هاي ارجاع دهنده (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)

 

 چگونگی استفاده از داده هاي جمع آوري شده

  • ارسال ایمیل به كاربران به منظور اطلاع رسانی و پيگيري در صورت نياز
  • ارائه خدمات فناوری و قانونی به دانشجویان، اعضاي هيات علمی و …. مانند درخواست داده های زلزله
  • بهبود كيفيت خدمات ارائه شده
  • اطلاعات دریافتی صرفاً در اختیار متولیان مربوط به درخواست کاربران قرار می‌گیردکه این متولیان مورد تائید سازمان می‌باشند
  • دریافت آمارهاي مختلف از كاربران و نحوه استفاده ي آنها از سایت و خدمات آن و ایجاد پایگاه داده هاي آماري مورد نياز

 

تدابير حفاظت از داده ها

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله حفاظت و حراست از اطلاعات شخصى شما را امرى بسيار جدى و مهم میداند. همچنين میتوانيد مطمئن باشيد كه از آن تنها بر اساس اصول مطرح شده در این بيانيه استفاده میشود. این سازمان از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته جهت جلوگیری از نفوذ نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کند.

 در هرحال تعهدات و مسئولیت های ما محدود  به توانایى ها و امکانات ما بوده و ما در قبال اقدامات مجرمانه و یا حوادث و رویدادهاى غيرمترقبه یا اتفاقاتى كه منتسب یا ناشى از اقدامات ما نباشد مسئوليت و یا تعهدى نخواهيم داشت.