آزمایشگاه مهندسی سازه

سرپرست آزمایشگاه
نام و نام خانوادگی
منصور ضیایی فر

رزومه

mansour@iiees.ac.ir

داخلی (544)

woman
مسئول دفتر
نام و نام خانوادگی
نغمه خاکی

khaki@iiees.ac.ir

شماره تماس : داخلی (611)

آزمایشگاه پژوهشکده مهندسی سازه برای تحقق اهداف پژوهشی به ایجاد پیشرفته ترین و مجهزترین آزمایشگاه دینامیک سازه در کشور اقدام نموده است. بطوریکه تجهیزات آزمایشگاه (Laboratory Facilities) موجود، توانایی انجام اکثر آزمایش‌های استاتیکی و دینامیکی سازه ها، آزمایشهای مخرب و غیر مخرب در محل را ایجاد نموده است.در آزمایشگاه مهندسی سازه، آزمایشها (Accomplished Works) در قالب طرح های پزوهشی و تحقیقاتی تعریف و انجام می گیرد و هم اکنون با تکیه بر امکانات موجود و تجربیات گذشته، پیچیده ترین آزمایشها با دقت مطلوب انجام می گیرد.

بازدیدکنندگان امروز
0
صفحات بازدید شده امروز
0
بازدیدکنندگان در ماه
0
صفحات بازدید شده در ماه
0

مختصري از چيستى و اهداف بيانيه صيانت از داده ها:

اطلاعات شخصى هر فرد، بخشى از حریم خصوصى وى محسوب میشود. حفاظت بيشتر از حقوق شخصى افراد، نه تنها موجب حفظ امنيت كاربران شده، بلكه باعث اعتماد بيشتر و مشاركت آنها در فعاليت هاى جارى میگردد. هدف از این بيانيه، آگاه ساختن شما درباره نوع و نحوه استفاده از اطلاعاتى است كه در هنگام بازدید از سایت، از جانب شما دریافت خواهد شد.

 برخى موارد قانونى در رابطه با حریم خصوصى و صيانت از داده:

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله بر اساس ماده 7 تصویب نامه شماره 1127128 شوراي عالی اداري مورخ 1395/12/28 خود را ملزم به رعایت حریم خصوصی همه افراد و كاربران وبگاه دانسته و از كاربران آن دسته از اطلاعات را كه فقط به منظور ارائه خدمات كفایت میكند، دریافت كرده و از انتشار آن یا در اختيار قرار دادن آن به دیگران خودداري مینماید.

 اهداف از گرفتن برخی اطلاعات

اطلاعات جمع آوري شده از بازدیدكنندگان، صرفا براي بهبود كيفيت خدمات و محتواي سایت مورد استفاده قرار میگيرند و هيچ بخشی از اطلاعات شخصی شما را بدون اطلاع و اجازه ي قبلی، با فرد یا موسسه دیگري در ميان نخواهيم گذاشت. ثبت نشانی IP شما به ما كمک میكند تا در تشخيص و رفع مشكلات مربوط به سرویس دهنده و كنترل بهتر آن اقدام كنيم.

نوع اطلاعاتی كه از كاربران جمع آوري میشود

  • اطلاعلات هویتى: نام، نام خانوادگى (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تماس: شماره تلفن همراه، آدرس، ایميل (ویژه متقاضیان خدمات تکمیلی)
  • اطلاعات تجهيزات سخت افزارى مانند مشخصات رایانه و تجهيزات مرتبط (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)
  • اطلاعات نرم افزارى مانند سيستم عامل، آدرس IP، نوع مرورگر، زمان دسترسى و آدرس وبسایت هاي ارجاع دهنده (ویژه همه بازدیدکنندگان وبسایت)

 

 چگونگی استفاده از داده هاي جمع آوري شده

  • ارسال ایمیل به كاربران به منظور اطلاع رسانی و پيگيري در صورت نياز
  • ارائه خدمات فناوری و قانونی به دانشجویان، اعضاي هيات علمی و …. مانند درخواست داده های زلزله
  • بهبود كيفيت خدمات ارائه شده
  • اطلاعات دریافتی صرفاً در اختیار متولیان مربوط به درخواست کاربران قرار می‌گیردکه این متولیان مورد تائید سازمان می‌باشند
  • دریافت آمارهاي مختلف از كاربران و نحوه استفاده ي آنها از سایت و خدمات آن و ایجاد پایگاه داده هاي آماري مورد نياز

 

تدابير حفاظت از داده ها

پژوهشگاه بین المللی  زلزله شناسی و مهندسی زلزله حفاظت و حراست از اطلاعات شخصى شما را امرى بسيار جدى و مهم میداند. همچنين میتوانيد مطمئن باشيد كه از آن تنها بر اساس اصول مطرح شده در این بيانيه استفاده میشود. این سازمان از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته جهت جلوگیری از نفوذ نرم‌افزارهای مخرب استفاده می‌کند.

 در هرحال تعهدات و مسئولیت های ما محدود  به توانایى ها و امکانات ما بوده و ما در قبال اقدامات مجرمانه و یا حوادث و رویدادهاى غيرمترقبه یا اتفاقاتى كه منتسب یا ناشى از اقدامات ما نباشد مسئوليت و یا تعهدى نخواهيم داشت.

 

برای انجام آزمایشات و نصب تجهیزات آزمایشگاهی نیاز به زمینی مستحکم و هموار است. پس از مشخص شدن موقیت نصب تجهیزات، 7 عدد تیر ورق به ارتفاع 50 سانتیمتر و طول 11 متر در فواصل 1.5 متری بصورت موازی در عرض آزمایشگاه تعبیه گردید و بعد از طراز نمودن آنها یک شبکه آرماتور بین آنها بسته شده و در نهایت بتن‌ریزی صورت گرفته است که سطح آن لیسه‌ایی و ضد سایش می باشد. تیر ورقهای کف قوی در هر 60 سانتیمتر چهار سوراخ با فضای مناسب برای نصب هر نمونه‌ایی آماده است.

قاب عکس العمل ثابت Reaction Frame Fixed بعنوان تکیه‌گاه انجام آزمایش‌های خاص بکار می رود این قاب می‌بایست مقاومت لازم را برای ایجاد تکیه گاهی بدون تغییر شکل برای بارمورد استفاده در آزمایش را داشته باشد. قاب عکس‌العمل موجود شامل دو قاب تکی به هم متصل می‌باشد که هر کدام بصورت مستقل توانایی انجام آزمایش‌ها را دارند. هر یک از این قاب‌ها برای 75 تن نیروی محوری در وسط ستون و ابعاد داخلی 5.34 متر و ارتفاع 4 متر طراحی و ساخته شده‌اند که نسبت به یکدیگر 1.20 متر فاصله دارند این قابها با تکیه گاه‌های جانبی در طرفین به خوبی مهار شده‌اند. و با بلت‌های مناسب به کف قوی نصب گردیده و با تعبیه سوراخهایی با فواصل 12 سانتیمتر، شبکه‌ای از سوراخ روی بال داخلی تیر و ستون بوجود آمده که می‌توان هر نمونه‌ای را به راحتی برای آزمایش نصب نمود. توانایی استفاده از ترکیب دو قاب فوق برای آزمایش‌های تمام مقیاس با نیرویی بیشتر از نیروی طراحی یک قاب، وجود دارد و طرح توسعه آن در حال انجام است.

میز لرزان ‌(Shaking table) ساخت‌ كارخانه‌Servotest از كشور انگلیس‌ است‌ و قادر است‌ سیگنالهای‌ جابجایی افقی‌ و قائم‌ را به‌ مدلی‌ كه‌ روی‌ آن‌ نصب‌ شده‌ است‌ اعمال‌ كند. ابعاد این‌ میز 145*120 سانتیمتر است. حداكثر جابجایی‌ كه‌ می‌توان‌ به‌ آن‌ اعمال‌ كرد 7 سانتیمتر است. ظرفیت‌ میز حداكثر برابر 2 تن‌ بار مرده‌ است.
میز لرزان‌ با كنترل‌كننده‌ای‌ كه‌ متصل‌ به‌ كامپیوتر است‌ به‌ صورت‌ نرم‌افزاری‌ كنترل‌ می‌شود. با این‌ نرم‌افزار می‌توان‌ سیگنالهای‌ جابجایی مختلفی‌ به‌ میز اعمال‌ كرد. این‌ سیگنالها شامل‌ سیگنالهای‌ از پیش‌ تعریف‌ شده‌ (مانند شكل‌ موجهای‌ سینوسی، ذوزنقه‌ای‌ و جاروبهای‌ فركانسی) و ركوردهای‌ تعریف‌ شده‌ توسط‌ كاربر (مانند ركوردهای‌ زلزله) است. بعد از اعمال‌ یك‌ سیگنال، امكان‌ اندازه‌گیری‌ و ثبت‌ جابجایی و شتاب‌ میز وجود دارد. اینكار توسط‌ مبدلهای‌ جابجایی‌ و شتاب‌ نصب‌ شده‌ روی ‌actuator انجام‌ می‌شود. همچنین‌ امكان‌ تغییر پارامترهای‌ كنترل‌ كننده ‌PID دستگاه‌ نیز وجود دارد. تغییر این‌ پارامترها سبب‌ می‌شود پاسخ‌ فركانسی‌ میز تغییر كرده‌ و امكان‌ تطبیق‌ آن‌ با پاسخ‌ فركانسی‌ دلخواه‌ وجود داشته‌ باشد.

این‌ دستگاه‌ ساخت‌ کارخانه‌ Roell Amsler از کشور آلمان‌ است‌ و برای‌ اعمال‌ نیروهای‌ کششی‌ و فشاری‌ به‌ نمونه‌های‌ گرد و تخت‌ چه‌ به‌ صورت‌ استاتیکی‌ و چه‌ به‌ صورت‌ دینامیکی‌ به‌ کار می‌رود. در حالت‌ استاتیکی‌ حداکثر ۶۰۰ کیلونیوتن‌ و در حالت‌ دینامیکی‌ حداکثر ۵۰۰ کیلونیوتن‌ نیرو قابل‌ اعمال‌ است. دستگاه‌ شامل‌ دو فک‌ است، فک‌ بالایی‌ نقش‌ تکیه‌گاه‌ را داشته‌ و فک‌ پایینی‌ به‌ عنوان‌ محرک‌ عمل‌ می‌کند. با بالا و پایین‌ بردن‌ فک‌ بالایی‌ می‌توان‌ فاصله‌ بین‌ دو فک‌ را تغییر داد. علاوه‌ بر این‌ فک‌ پایین‌ را می‌توان‌ حداکثر تا ۳۰ سانتی‌متر جابجا کرد.
کنترل‌کننده‌ دیجیتالی‌ ۹۶۰۰، واسطه‌ میان‌ دستگاه‌ و کامپیوتر است. این‌ کنترل‌کننده‌ علاوه‌ بر کنترل‌ دقیق‌ عملکرد فک‌ پیین‌ به‌ دو صورت‌ کنترل‌ جابجایی‌ و کنترل‌ نیرو، قادر است‌ دو سیگنال‌ جابجایی (‌Stroke) و نیرو (Load) را از خروجی‌ مبدلهای‌ نصب‌ شده‌ برActuator ، نمونه‌برداری‌ کرده‌ و به‌ کامپیوتر انتقال‌ دهد. همچنین‌ دو کانال‌ آنالوگ‌ خروجی‌ را نیز برای‌ اتصال‌ به‌ اسیلوسکوپ‌ خارجی‌ و مشاهده‌ مقادیر لحظه‌ای‌ جابجایی‌ و نیرو، مهیا کرده‌ است. کل‌ مجموعه‌ توسط‌ بسته‌ نرم‌افزاری‌Workshop کنترل‌ می‌شود. این‌ بسته‌ نرم‌افزاری‌ شامل‌ چند برنامه‌ است.Toolkit یکی‌ از این‌ برنامه‌هاست‌ که‌ قابلیت‌ اعمال‌ تحریکهای‌ سینوسی‌ و مربعی‌ از پیش‌ تعریف‌ شده‌ به‌ محرک، ثبت‌ جابجایی‌ و نیروی‌ اندازه‌گیری‌ شده‌ و اعمال‌ محدودیت‌ بر مقادیر جابجایی‌ و نیرو را داراست. با اسیلوسکوپ‌ نرم‌افزاری‌ که‌ در این‌ برنامه‌ وجود دارد، می‌توان‌ جابجایی‌ و نیرو را مشاهده‌ و پارامترهای‌PID کنترل‌کننده‌ را براساس‌ شکل‌ موجهای‌ نمایش‌ داده‌ شده‌ تنظیم‌ کرد.

دستگاه ‌ BC-Export ساخت‌ کشور آلمان‌ است‌ و برای‌ اعمال‌ نیرو به‌ نمونه‌های‌ مختلف‌ بتونی، فلزی‌ و… استفاده‌ می‌شود. دستگاه‌ از دو واحد تشکیل‌ شده‌ است: واحد بزرگتر برای‌ اعمال‌ نیرو به‌ نمونه‌های‌ بزرگتر تا ۳۰۰۰ کیلونیوتن‌ و واحد کوچکتر برای‌ اعمال‌ نیرو به‌ نمونه‌های‌ کوچکتر تا ۲۰۰ کیلونیوتن. در هر دو واحد درصورتی‌ که‌ نیروی‌ اعمال‌ شده‌ به‌ نمونه‌ به‌ حدی‌ برسد که‌ سبب‌ گسیختگی‌ و شکست‌ آن‌ شود، فریند اعمال‌ نیرو به‌ طور خودکار قطع‌ می‌شود. از این‌ دستگاه‌ می‌توان‌ برای‌ اندازه‌گیری‌ حداکثر نیروی‌ قابل‌ تحمل‌ توسط‌ یک‌ نمونه‌ و کالیبراسیون‌ نیروسنجها استفاده‌ کرد.

از اکچویتورها برای‌ انجام‌ آزمایشهای‌ دینامیکی‌ استفاده‌ می‌شود. در آزمایشگاه‌ مجموعاً شش اکچوایتور موجود است که عبارتند از: چهار اکچوایتور در ظرفیتهای ۱۰۰۰، ۵۰۰، ۱۰۰ و ۵۰ کیلونیوتن و دو اکچوایتور در ظرفیت ۲۵۰ کیلونیوتن . حداکثر طول‌ حرکت‌ رفت‌ و برگشتی‌ در هر چهار نوع ‌ ۳۰۰میلی‌متر و حداکثر فرکانس‌ اعمال‌ نیرو ۱۰ هرتز است. روی‌ هر اکچویتور یک‌ سنسور موقعیت (PositionSensor) ، یک‌ نیروسنج (‌Load Cell) و یک‌ سرو ولو (Servo valve) نصب‌ شده‌ است. هر اکچویتور توسط‌ یک‌ کنترل‌کننده PID ، به‌ نام‌ کنترل‌کننده ‌ K7500کنترل‌ می‌شود. هر کنترل‌کننده‌ قادر است‌ شکل‌ موجهای‌ سینوسی، مربعی‌ و ذوزنقه‌ای‌ را در دو حالت‌ کنترل‌ جابجایی‌ و کنترل‌ نیرو به‌ اکچویتور اعمال‌ کند. با اتصال‌ کنترل‌ کننده‌های ‌ K7500به‌ کامپیوتر و با کمک‌ نرم‌افزار Qantim علاوه‌ بر شکل‌ موجهای‌ ساده‌ مذکور، امکان‌ اعمال شکل‌ موجهای‌ تصادفی‌ و زلزله‌ نیز ایجاد می‌شود.

جکهای هیدرولیکی پرتابل در ظرفیتهای مختلف به همراه پمپ دستی مربوطه دو مرحله ای با حداکثر فشار ۷۰۰ بار و جابجایی پیستون ۳۸/۱ میلیمتر قدرت مانور دارند.

دستگاه شتابنگار CMG-DM24-s12 به همراه سنسور CMG-5u :

دستگاه شتابنگار CMG-DM24-s12 ساخت شرکت گورالپ از کشور انگلستان است. این دستگاه ۲۴ کاناله است و به کمک ۲۴ عدد سنسور شتاب force feedback با ظرفیتهای ۲g , 1g , 0.5g میتواند ارتعاشات نقاط مختلف یک سازه را با کمک آنتن GPS به صورت همزمان ثبت نماید. این سنسورها مدل CMG-5u بوده و با توجه به آزمایشهای عملی انجام شده شتابهای با دامنه کوچک(تا ۰٫۰۲ mg پیک تا پیک) را اندازه¬گیری میکند.
پاسخ فرکانسی سنسورها در محدوده DC-100Hz و رنج دینامیکی آن در بازه فرکانسی ۰٫۰۰۵Hz-0.05 Hz در حدود ۱۴۰ db و در محدوده فرکانسی ۳-۳۰Hz مقدار ۱۲۷ db میباشد.سنسورهای مورد استفاده در این مجموعه تک جهته بوده و در دمای -۲۰ درجه تا ۷۰ درجه سانتیگراد کار میکند. حداکثر فرکانس نمونه برداری دیجیتایزر ۲۰۰ هرتز با رزولوشن ۲۴ bit است. میزان خطی بودن این سنسورها نیز ۰٫۱% full scale میباشد.

دستگاه شتابنگار GeoSIG :

دستگاه شتابنگار ۲۱ کاناله GeoSIG ساخت کشور سوئیس قابلیت اندازه گیری شتابهای بسیار کم سازه را (full scale = 0.1 g) با ۱۸ سنسور تک جهته و یک سنسور ۳ جهته دارد.
فرکانسهای قابل تشخیص توسط این دستگاه ۰٫۱ Hz -100 Hz بوده، میزان خطی بودن آن ۰٫۱% سیگنال است. این دستگاه ۱۶بیتی است و با آداپتور ۱۲ولتی برق خارجی کار میکند.

دستگاه شتابنگار SSA2 :

شتابنگار ۱۲بیتی SSA2 قادر است با باتری ۱۲ولتی داخلی خود، بیش از ۳ روز بدون اتصال به منبع تغذیه خارجی کار کند. فرکانس کاری آن DC-50Hz بوده و هر واحد این دستگاه ۳ جهته میباشد. فرکانس داخلی این دستگاه ۶۰۰هرتز است و رنج قابل اندازه گیری این دستگاه ±۲g میباشد.

UPM 100 یک‌ دستگاه‌ تقویت‌کننده ‌۱۰۰ کاناله‌ برای‌ قرائت‌ و ثبت‌ همزمان‌ اطلاعات‌ حاصل‌ از ۱۰۰ مبدل‌ و سنسور مختلف‌ است. از جمله‌ مبدلها و سنسورهایی‌ که‌ توسط‌ این دستگاه‌ قابل‌ خواندن‌ هستند عبارتند از: پلهای‌ کرنش‌سنجی‌ (۱۴ پل، ۱۲ پل‌ و تمام‌ پل)، مبدلهای‌ کرنش‌سنجی‌ (مثل‌ شتاب‌سنجها، جابجایی‌سنجها و نیروسنجهای TML) و مبدلهای‌ القایی. مبدلها و سنسورها توسط‌ بردهای‌ توزیع ( Distributed Boards ) ‌به UPM 100 متصل‌ می‌شوند. هر برد بسته‌ به‌ نوع‌ آن ‌ ۱۰ یا ۲۰ مبدل‌ را به ‌ UPM 100 متصل می کند.
فرکانس‌ نمونه‌برداری‌ UPM 100 پایین‌ است‌ و به‌ همین‌ خاطر فقط‌ برای‌ اندازه‌گیریهای‌ استاتیکی‌ از آن‌ استفاده می‌شود. کاهش‌ تعداد کانالهای‌ فعال‌ سبب‌ می‌شود فرکانس‌ نمونه‌برداری‌ نسبتا افزایش‌ یابد. UPM 100 توسط‌ کامپیوتر و با نرم‌افزاری‌ به‌ نام Catman وهمچنین‌ توسط‌ صفحه‌ کلید خارجی‌ متصل‌ به‌ آن‌ قابل کنترل‌ است. برای‌ اتصال‌ آن‌ به‌ کامپیوتر می‌توان‌ از یکی‌ از استانداردهای RS-232-c یا IEEE-488-78 استفاده کرد.

DMC Plus یک‌ دستگاه‌ تقویت‌کننده‌ دیجیتالی‌ ۱۰ کانالی‌ ساخت‌ کارخانه ‌HBM از کشور آلمان‌ است. ۸ کانال‌ این‌ دستگاه‌ مختص‌ اتصال‌ استرین‌ گیجها (Strain Gauges) و مبدلهای‌ القایی‌(Inductive Transducers) است‌ و ۲ کانال‌ دیگر مخصوص‌ اتصال‌ ترموکوپلهاست (Thermocouples) توانایی‌ اعمال‌ فیلتر دیجیتالی‌ به‌ هر کانال‌ این‌ دستگاه‌ سبب‌ می‌شود پاسخ‌ فرکانسی‌ هر کانال‌ با اهداف‌ اندازه‌گیری‌ قابلیت‌ تطبیق‌ داشته‌ باشد.
DMC Plus قادر است‌ از هر کانال‌ در هر ثانیه‌ ۹۶۰۰ نمونه‌ ثبت‌ کند و این‌ فرکانس‌ نمونه‌ برداری‌ بالا، DMC Plus را به‌ عنوان‌ راه‌حل‌ خوبی‌ برای‌ گستره‌ وسیعی‌ از مسایل‌ اندازه‌گیری‌ دینامیکی‌ معرفی‌ می‌کند. این‌ دستگاه‌ ۱۰۰% توسط‌ کامپیوتر و با نرم‌افزاری‌ به‌ نام ‌Catman قابل‌ کنترل‌ است‌ و توسط‌ یکی‌ از استانداردهای ‌RS-232-C یا IEEE488-78 کامپیوتر متصل‌ می‌شود.

دستگاه TMC تک کاناله برای خواندن و ثبت داده‌های کرنش سنج، جابجایی سنج و نیرو سنج برای سازه ها و قابل حمل در سایتها و ارتفاعات.

این‌ شتاب‌سنجها ساخت‌ شرکت‌ ژاپنی ‌TML بوده‌ و جزو مبدلهای‌ از نوع‌ کرنش‌سنج‌ (Strain gauge type transducers) هستند. به‌ این‌ معنی‌ که‌ داخل‌ هر شتاب‌سنج‌ کرنش‌ سنجی‌ وجود دارد که‌ شتابهای‌ اعمالی‌ بر شتاب‌سنج‌ سبب‌ تغییر مقاومت‌ الکتریکی‌ آن‌ شده‌ و به‌ این‌ ترتیب‌ شتاب‌ به‌ یک‌ کمیت‌ الکتریکی‌ و قابل‌ اندازه‌گیری‌ تبدیل‌ می‌شود.
در آزمایشگاه‌ سازه‌ دو نوع‌ از این‌ شتاب‌سنجها موجود است: نوع ‌AR-1F و نوع ‌AR-2TF . شتاب‌سنج‌های‌ نوع ‌AR-1F قادرند حداکثر شتاب ْْ G1 را تنها در یک‌ راستا اندازه‌گیری‌ کنند و با نوع‌ AR-2TF نیز می‌توان‌ حداکثر شتاب G2 را در سه‌ راستای‌ عمود بر هم‌ اندازه‌گیری‌ کرد. محدوده‌ فرکانسی‌ برای‌ عملکرد خطی‌ در نوع‌ اول‌ ۰ تا ۳۰ هرتز بوده‌ و برای‌ نوع‌ دوم‌ ۰ تا ۷۰ هرتز است. خروجی‌ هر دو نوع‌ شتاب‌ سنج‌ را می‌توان‌ توسط‌ یکی‌ از دستگاههای ‌DMCPLUS و UPM100 خوانده‌ و ثبت‌ کرد.

این‌ جابجایی‌ سنجها ساخت‌ شرکت‌ ژاپنی‌TML بوده‌ و جزو مبدلهای‌ از نوع‌ کرنش‌سنجند .(Strain gauge type transducers) در آزمایشگاه‌ سازه ‌ ۶ نوع‌ مختلف‌ از این‌ مبدلها به‌ نامهای‌ SDP002D, SDP001-C, CDP05, CD52, CDP01, CDP5 وجود دارد که‌ با هر کدام‌ به‌ ترتیب‌ می‌توان‌ حداکثر جابجایی‌ ۵، ۱۰، ۲۵، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیمتر را اندازه‌گیری‌ کرد. خروجی‌ این‌ مبدلها توسط‌ دستگاههای‌ DMCplus و UPM100 قابل‌ ثبت‌ است.

این‌Load Cell ها ساخت‌ شرکت‌ ژاپنی‌TML بوده‌ و جزو مبدلهای‌ از نوع‌ کرنش‌ سنجند (Strain Gauge Type Transducers). نیروی‌ اعمال‌ شده‌ به‌ این‌ مبدلها، کرنش‌سنجهای‌ چسبیده‌ شده‌ به‌ چهار طرف‌ استوانه‌ فلزی‌ داخل‌ مبدل‌ را تحریک‌ کرده‌ و سبب‌ تغییر مقاومت‌ الکتریکی‌ آنها می‌شود. Load cellهای‌ آزمایشگاه‌ سازه‌ به‌ دو نوع‌ فشاری‌(Compression) و کششی‌(Tension) تقسیم‌ می‌شوند. انواع‌ فشاری‌ در ظرفیتهای‌ ۵، ۳۰ و ۱۰۰ تن‌ نیرو و نوع‌ کششی‌ در ظرفیت‌ ۵ تن‌ نیرو موجود است. خروجی‌ تمام‌ انواع‌ این‌ قطعات، توسط‌ دستگاه ‌DMCplus و یا UPM100 قابل‌ ثبت‌ است.

این نوع شتاب سنجها از نوع پیزو الکتریکی می‌باشد که پاسخ فرکانسی وسیعی از چند هرتز تا چند کیلوهرتز دارند بنابراین در گستره وسیعی از کاربردها، از اشکال زدایی سیستمهای مکانیکی گرفته تا شناسایی پارامترهای مودال سازه‌ها قابل استفاده هستند. این سیستم مجهز به چکش ضربه نیرو سنج پیزو الکتریک می‌باشد که برای اندازه‌گیری تحریک ضربه‌ای سازه جهت شناسایی پارامترهای مودال استفاده می‌شود.

این تجهیزات جزو تستهای غیرمخرب بوده و از سه نوع اسپری مخصوص به نامهای Penrtrant، /Revelateur Developer، Special cleaner است که این سه نوع اسپری را باید به ترتیب و طی فاصله زمانی مشخص شده استفاده شود. به وسیله این تجهیزات می‌توان عیوب سطحی جوش را مشخص کرد.

این دستگاه قابل حمل و نقل و قابل استفاده در سایت نیز می‌باشد. دستگاه دارای چند پروب در زاویه‌های ۴۵، ۶۰ و ۷۰ می‌باشد و دارای یک قطعه مخصوص جهت کالیبراسیون خود می‌باشد. این دستگاه جزو دستگاههای انجام دهنده آزمایشهای غیرمخرب می‌باشد. با حرکت دادن پروبهای مخصوص که هر پروب با زاویه مشخص مخصوص یک نوع جوش می‌باشد برروی سطح جوشکاری شده می‌توان عیوب جوش را مشخص کرد.

این دستگاه قابل حمل و نقل در سایتها و ارتفاعات می‌باشد و برای اندازه گیری مقاومت بتن به صورت غیرمخرب می‌باشد. ضربه انرژی که در هنگام آزمایش به سطح نمونه وارد می‌شود معادل ۰٫۲۲۵gm می‌باشد. این دستگاه مجهز به نوار ثبت اندازه‌گیری مقاومت می‌باشد که در زمان انجام آزمایش می‌توان نتیجه آزمایش را مورد بررسی قرار داد.

این دستگاه قابل حمل و نقل و دارای تخمین های صحیح می‌باشد و برای ارزیابی کیفیت بتن و دیگر مشخصات (سرعت، طول، زمان، مدول یانگ) استفاده می‌شود. این دستگاه براساس تولید و ارسال پالسهای فرکانس مافوق صوت در بتن و اندازه گیری زمان رسیدن پالسها از مبدل فرستنده به مبدل گیرنده از میان مصالح کار می‌کند و می‌تواند اطلاعاتی درباره یکنواختی بتن در اختیار ما قرار دهد. علاوه براین، این امکان وجود دارد تا برآوردی در مورد مدول الاستیسیته دینامیکی و مقاومت بتن داشته باشد. ضمناً این دستگاه به دو خروجی جهت اتصال به یک اسیلاسکوپ اختیاری مجهز می‌باشد.

این دستگاه پرتابل و قابل استفاده در سایت و جزو آزمایشهای غیرمخرب می‌باشد. این دستگاه دارای دو پروپ مخصوص (کوچک و بزرگ) که هر کدام برای ضخامتهای مختلفی بکار می‌رود. با حرکت دادن پروپ برروی سطح بتن می‌توان اطلاعاتی در زمینه: موقعیت سنجی آرماتور در بتن، ضخامت پوشش بتن روی آرماتور و سایز آرماتور بدست آورد. این دستگاه می‌تواند تا ضخامت ۲۰۰ میلیمتر را در بتن از نظر آرماتوربندی نمایش دهد.